Mi-am luat zilele trecute de la biblioteca aceasta carte pentru ca m-a atras titlul. Insa inca de la primele pagini, cam lasa de dorit. Multe descrieri, fraze lungi in care te pierdeai si foarte putina actiune, iar daca era, monotona in mare parte. S-a dovedit a fi cu mult sub asteptarile mele.

Iata o descriere a cartii, totusi:

Viata idilica a oraselului american Eastwick nu a fost inca tulburata de zbuciumatii ani 70. Razboiul din Vietnam are loc la antipozi, iar hainele inflorate si amuletele hippie indeamna la pace si iubire. Dar in aceasta comunitate aparent tihnita traiesc trei femei care pot rasturna totul cat ai clipi.
Alexandra Spofford, sculptorita, stie sa invoce ploi si furtuni. Jane Smart, violoncelista, poate sa zboare. Iar Sukie Rougemont, care scrie rubrica mondena a ziarului local, transforma laptele in frisca daca are chef de-o cafea delicioasa. Toate trei sunt in floarea varstei, sunt divortate, dar nu duc lipsa de parteneri, iar viata lor implinita nu le impiedica sa fie gata de aventura. Iata si motivul pentru care aparitia lui Darryl Van Horne, strainul misterios care cumpara faimosul conac Lenox si il transforma intr-o resedinta extravaganta, le va pune pe jar. Rezultatul? Un menage a quatre scandalos (in ochii cetatenilor de vaza din Eastwick), dar fragil, caci Sukie, Alexandra si Jane se simt amenintate de sfioasa si aparent inofensiva Jenny. Si, pentru a se apara, cele trei prietene nu se feresc sa paseasca dincolo de limitele magiei albe...


Au fost insa cateva citate care mi-au atras atentia:

“Incercand sa cream, ne luam asupra noastra povara de vinovatie, de crima si de ireversibilitate a creatiei.”

“-Barbatii nu-s o solutie, parca la concluzia asta ajunseseram, nu?
-Nu-s o solutie, dar poate sunt o problema.”

“Unde te duci, unde te intorci, oamenii te cunosc mai bine decat ii cunosti tu pe ei: toata aceasta spionare reciproca e de vina.”

“Rautatea e ca mancarea; daca ai inceput, nu-I usor sa te opresti.”

“-Un barbat poate fi si el o persoana cu suflet, sa stii.
-Stiu ca asa stau lucrurilein teorie, dar eu n-am intalnit inca niciunul.Pana la urmase dovedesc toti barbati, pana si homosexualii.”

“Spiritul are nevoie de nebunie, la fel cum trupul are nevoie de hrana.”

“A te pune la adapost inseamna a pierde substanta, a deveni o fiinta destul de subtire ca noul sa te poata patrunde.Numai nechibzuitii cuteaza sa faca salturi datatoare de viata.”

Recomand: doar daca nu aveti altceva mai bun de citit

Romanul a fost ecranizat in 1987 in regia lui George Miller. Aveti trailer-ul AICI




This entry was posted on 13:57 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 comentarii: