Am terminat de curand de citit cartea asta, care credeam la inceput ca este de beletristica. Desi m-am inselat, nu am ramas dezamagita de ea, deoarece reda experienta scriitoarei in ceea ce priveste cresterea celor doi copii ai sai, Belle si Joe, fara a se lasa influentata de marketingul pe care firmele ti-l indeasa pe gat.
Nu sunt deloc de acord cu conceptiile invechite alei mamei mele, in primul rand pentru ca ea traieste in trecut, cu 20 de ani in urma si nu vrea accepte ca lucrurile s-au schimbat. Ceea ce lor li se parea iesit din comun si tabu,noua ni se pare ceva perfect normal. Pentru ca suntem mult mai informati si mai dezinhibati.
Muffy Mead-Ferro sustine ideea de a lasa copilul sa greseasca pentru a nu mai face a doua oara. Degeaba ni se spune noua “nu fa aia sau aia”pentru ca un lucru interzis de atrage mai mult decat un lucru pe care il putem experimenta. Iar odata ce ne dam seama ca nu e bine,ne oprim singuri.
Grija unora este uneori atat de exagerata. Si din ce motiv? Pentru ca toata ziua stau la serviciu, nu au timp sa mai arunce cate un ochi afara sa vada de fapt cum e lumea in realitate si se lasa distrasi de toate filmele si stirile care promoveaza o generatie scapata de sub control, fara sa mentioneze totusi ca nu toti adolescentii sunt la fel.
Autoarea este de acord cu socializarea copiilor cu alti oameni,cu invatarea din greseli, cu discutia si nu cu bataia sau certurile. Si pana la urma, sa fim seriosi: nicio carte nu iti poate spune cum sa-ti cresti copilul, trebuie sa te bazezi pe propriile instincte si sa ai incredere ca nu vei deveni o mama esuata. Lucrurile se schimba de la o generatie la alta, asa ca trebuie sa ti pasul mereu.



Recomand: pentru mame cu conceptii invechite  


This entry was posted on 18:47 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 comentarii: