Ce m-a facut sa deschid acest post? Pentru ca deobicei trec cu vederea greselile gramaticale, insa subiectului de mai jos am fost nevoita sa-I atribui cam 10 minute pentru a-l descifra.
Ne dam seama pe zi ce trece ca limba romana pare din ce in ce mai greu de vorbit si de inteles. Ca dovada stau atat testele nationale, cat si exprimarea de zi cu zi. Ceea ce m-a facut sa trag un semnal de alarma reiese din fragmentul de mai jos.

Zilele trecute am citit urmatorul mesaj pe facebook: Acest eveniment este planificat să înceapă la ora 22:00, pe 6 august 2011 la din spate la hotel cetate in fata, dupaia la dreapta este club el nino, inainte de a ajunge in spatiile RYMA.

Si acum va intreb: a inteles cineva ceva? Nu? Bun, deci sa va explic. Evenimentul respectiv tine sa atraga cat mai multa lume in clubul El Nino din Alba Iulia. Numai ca respectivul care a postat mesajul a omis probabil sa il citeasca dupa ce l-a scris si astfel locatia clubului este o adevarata enigma.
Deci de unde plecam? Din spate de la Hotel Cetate sau din fata? Okay, sa ne lamurim. Clubul El Nino se afla in preajma cartierului Caroline. Pornesti de pe straduta din spatele Hotelului Cetate si mergi tot inainte (“in fata”, vorba amicului nostru), apoi pe prima straduta la dreapta si din nou la dreapta inainte de a ajunge la spatiile Ryma.
Deci sper ca v-am lamurit referitor la misterioasa si intortocheata locatie a clubului, iar pana la viitoarea “vanatoare de comori”, unde trebuie descifrat traseul, rugam pe cei care au probleme cu limba romana sa puna mana pe o carte ca niciodata nu e prea tarziu, iar omul cat traieste invata.     


This entry was posted on 15:50 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 comentarii: