Am terminat in sfarsit de citit cartea "Ingeri si demoni" scrisa de Dan Brown. Trag de ea din vacanta de iarna, dar fiind ocupata cu invatatul pentru bac am lasat-o mai usor. Insa azi am reusit sa o duc la final.
Concluzia? Ce pot sa zic altceva decat GENIALA? Iar istoria confreriei Illuminati e chiar interesanta. Felul in care Dan Brown a reusit sa interpatrunda realitatea cu fictiunea ofera cartii o nota ingenioasa.

Scurta prezentare a cartii:

Ingeri si demoni este un thriller teologic, roman de suspans cu implicatii politice. Personajul central este profesorul specialist în simbolistica Robert Langdon, chemat la vestitul centru de cercetari nucleare (CERN), de la Lausanne, pentru a se pronunta asupra unui misterios simbol întiparit prin ardere pe pieptul unui fizician asasinat cu salbaticie. Cercetarile îl vor duce la descoperirea dovezilor reaparitiei unei vechi confrerii secrete despre a carei existenta nu se mai stie nimic, asa-numitii Iluminati, o teribila organizatie de masonica aflata de secole în lupta cu Biserica Catolica.
Langdon se teme ca aceasta ura seculara sa nu rabufneasca si temerile sale se adeveresc în ajunul unui conclav al Vaticanului, când un mesager al organizatiei secrete anunta ca în Piata San Pietro a fost amplasat cel mai distrugator dispozitiv explozibil, cunoscut vreodata de om, mai puternic decât bomba nucleara, si anume un container cu antimaterie. Dispozitivul urmeaza sa intre în functiune dupa o anumita perioada de timp, potrivit ceasului atasat. Minutele se scurg unul dupa altul si Langdon, însotit de fiica savantului asasinat mai are la dispozitie un ragaz extrem de scurt pentru salvarea Vaticanului. Urmeaza o goana nebuna, nebuna, nebuna prin cripte secrete, catacombe misterioase, catedrale parasite, spre tainica vizuina a Iluminatilor, pentru a opri în ultimul moment inevitabilul


Recomand: DA, este o carte care intr-adevar merita citita


This entry was posted on 16:07 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 comentarii: