Am terminat de citit Lorelei si pot spune cu sinceritatea ca o clasez printre favoritele mele. Este o carte care trateaza psihologia sentimentelor, diferentele dintre oameni care provin din clase sociale diferite, cu hobby-uri si ganduri diferite. 
  M-a atras stilul lui Ionel Teodoreanu de a scrie si mai ales de a analiza sentimentele oamenilor. Nu este o carte pe care sa o lasi usor din mana, pentru ca iti capteaza atentia pana si cu cele mai mici detalii.


Editura: Litera
Autor (i): Ionel Teodoreanu
Numar de pagini: 304 pagini
ISBN: 978-973-675-601-6
Anul aparitiei: 2009
Descriere: Alaturi de trilogia La Medeleni, Lorelei (1935) este cel  mai iubit roman al lui Ionel Teodoreanu. Farmecul sau romantic, tristetea apasatoare, intimitatea gratioasa si nobletea lirica a povestii de iubire, atmosfera cu parfum fin de siécle topita in frenezia epocii jazzului din anii ‘20-‘30 au sedus generatii de cititori si, mai ales, de cititoare.

Roman de atmosfera si de „de analiza” a sentimentului, Lorelei este o „contopire de poem si basm”, in care naratiunea psihologica de actualitate intilneste traditia mitologica a romantului medieval. Trista poveste de iubire a tinerei Luli e dublata de iluzia livresca si filtrata prin lirismul pur al vechii legende germanice si al elegiilor eminesciene. (Paul Cernat)




Recomand: categoric da


This entry was posted on 13:16 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

1 comentarii:

    Alina P. spunea...

    E cartea mea preferata <3 Am zis de nenumarate ori ca o recitesc, dar pana acum nu am reusit :">

    Ma bucur ca ti-a placut si tie!

  1. ... on 19 februarie 2011 la 21:00