Descriere:

Fetita prietenei mele (2006) este cel de-al treilea si cel mai apreciat roman al sau de pina acum, o carte in egala masura amuzanta si emotionanta despre prietenie, tradare, iertare si moarte, dar si despre dificultatile adoptiilor interrasiale. Cind Kamryn Matika, o tinara de culoare, descopera ca logodnicul sau a inselat-o cu prietena ei cea mai buna, blonda si dragalasa Adele Brannon, ba mai urmeaza sa aiba si un copil, decide sa rupa orice legatura cu ei si sa nu-i mai vada niciodata. Dar cind Adele ii scrie din spital ca s-o anunte ca nu mai are mult de trait si s-o roage s-o adopte pe fiica ei, Tegan, Kamryn se vede nevoita sa-si revizuiasca drastic optiunile. Cu o slujba solicitanta si o viata sociala bogata, o fetita de cinci ani este ultimul lucru care-i lipseste. Este Kamryn pregatita sa devina mama, mai ales ca Tegan ii aduce aminte de cel mai dureros episod din existenta ei? Si, daca da, este Tegan pregatita sa o accepte? Impreuna, vor porni intr-o aventura care le va ajuta sa se cunoasca nu doar una pe cealalta, ci si fiecare pe sine in moduri pe care nu le-ar fi prevazut niciodata.

Si acum parerea mea:

Intotdeauna am catalogat cartile din colectia Chic ca niste carti pline de umor, insa fara un subiect cat de cat serios. Aceasta carte mi-a schimbat parerea, pentru ca am ramas intr-adevar impresionata. Prezinta etapele prin care trece un copil dupa moartea mamei sale, greutatile pe care le intampina pentru ca in cele din urma sa isi gaseasca "caminul". Este o poveste care te face sa intelegi cat de importanta este iertarea si intelegerea, dar si ce presupune pierderea unei persoane dragi, responsabilitatea aparuta peste noapte cu care trebuie sa te confrunti.
A fost destul de emotionanta, dar si presarata cu umor. Autoarea are un stil placut care m-a atras :)

Recomand: DA :)


This entry was posted on 18:17 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 comentarii: